Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 16
Ga naar:   

Zwemmen

07 september 2022

Sinds 3 weken zijn we nu begonnen met babyzwemmen. Dit heeft mama ook altijd met Fenna en Vinn gedaan en dit is een fijn momentje voor ons 2 om lekker samen bezig te zijn maar ook goed voor jou om te wennen aan het water en te leren zwemmen. De eerste keer was je neutraal. Je moest niet huilen maar ook niet lachen. De andere keren heb je ook af en toe wel gelachen hoor. Het water is alleen nog zo koud. Aan het einde van de les (half uur) zijn je lippen paars en ben je aan het rillen. Het is gewoon nog erg wennen en een half uur is lang zat. Ook ben je helemaal versleten na zo'n half uurtje zwemmen. Terug in de auto val je in slaap en ik kan je zo je bed in leggen en je slaapt tot ergens in de middag zlefs zonder een voeding. Kleine slaapkop! Ook leuk dat er allemaal kindjes van dezelfde leeftijd zijn. Gezellig hoor!
Net met omkleden kreeg ik een grote lach. Ik moest natuurlijk een foto maken.

Ja ja... je tandjes komen!

07 september 2022

Je eerste 2 tandjes komen door. Mama deed haar vinger in jouw mond en voelde ineens iets hards. Dat kon maar 1 ding betekenen. Er komen er meteen 2 tegelijk, hoewel er 1 toch echt iets harder gaat. We dachten het al een tijdje maar e zagen maar niks. Nu heb je ook af en toe van die leuke luiers dat je helemaal doorlekt, je bent aan het kwijlen en we hebben het idee dat je soms ook wel echt pijn hebt. Gelukkig heb je genoeg van die bijtspeeltjes en doen we die in de vriezer dan koelt het lekker.

Leuke uitjes in de zomervakantie

22 augustus 2022

We zijn dan wel niet op vakantie geweest, toch hebben we allerlei leuke uitjes gedaan. We hebben een pluktuin bezocht, zijn naar het strand geweest, naar verschillende pretparken waaronder ook naar de Efteling, een speelpark met water etc. Bij de Efteling hebben we ook 2 nachtjes geslapen. Dat was wen hele belevenis. Je hebt het tijdens alle uitjes uitstekend gedaan. Je sliep fijn in de wagen onderweg!

Je eerste hapje!

18 augustus 2022

Vandaag ben je een half jaar, dus nu mag je ook eten! Je kunt alleen nog niet zelfstandig rechtop blijven zitten dus het is nog niet verstandig om Rapley te gaan doen. Dan eet je zelf hele stukken fruit en groente. Dit deed ik bij Fenna en Vinn wel meteen maar bij jou moeten we gewoon nog ietsje langer geduld hebben. Vandaar krijg je nu je eerste hapje gepureerd. Bloemkool wel te verstaan. Toch altijd spannend zo'n eerste momentje en ook leuk. Hoe zou je er op reageren? We hebben zo'n babycook apparaat gekocht zodat we de hapjes zelf vers kunnen maken. We gaan iedere paar dagen iets anders geven. Zo kun je wennen aan de smaak en kunnen we kijken of je op een bepaale soort reageert. Je eerste momentje dat je iets anders proefde dan melk vond je maar even niets. Je trok een vies en gek gezicht. Maar daar schrikken wij natuurlijk niet van! We zijn gewoon doorgegegaan en je hebt een paar hapjes geproefd. Je vond het zo leu dat je zelfs de lepel afpakte en het zelf wilde doen!
Ik ben benieuwd hoe lang we het op deze manier moeten doen, maar je bent in ieder geval wel alvast aan het oefenen met verschillende smaken en eten met een lepel. Fenna en Vinn wilden ook nog even helpen met eten geven.

Een half jaar oud!

18 augustus 2022

Wow, wat vliegt de tijd. Je bent alweer een half haar bij ons! We kunnen ons echt geen leven meer voorstellen zonder jou; je hoort er helemaal bij! Het eerste half jaar is voorbij gevlogen en wat hebben we al van jou genoten zeg! Je bent een echte vrolijke lieverd. Als we je wakker maken, naar je kijken, geluidjes maken, tegen je praten, het maakt niet uit; jij lacht altijd! Je drinkt nog fijn 2 keer borstvoeding bij mij (soms 3 keer) en daarnaast nu flessen van 180 cc. Vanaf vandaag mag je ook beginnen met eten! Je bent op het speelkleed druk doemde, draaien, spelen, op je buik liggen. Zitten kun je nog niet. Dit zijn we wel af en toe aan het oefenen. We vinden jou met regelmaat op een andere plek in huis dan waar we je hebben neergelegd haha. Wat betreft praten ben je nu aan het oefenen met korte woord combinaties die je hethaald zoals: Mamamama en Papapapa. 
Slapen gaat erg goed, al hebben we daar nu nog niet echt een duidelijk ritme in. Je wilt nu vaak rond 11:00 slapen tot 13:00 en slaapt dan juist eind van de middag weer een keer. Ik ben benieuwd of we hier meer regelmaat in gaan krijgen. 

Bij het kinderdagverblijf heb je het ook reuze naar je zin. Je bent altijd aan het lachen als ik je ophaal en we krijgen leuke foto's.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.