Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Horoscoop van Sepp

Sepp heeft het sterrenbeeld Waterman

Het Waterman-kind is een begaafd en gevoelig kind met buitengewone interesses. Het leert eerder via intuïtie dan via de geijkte leerprocessen. Het moet zijn eigen gang kunnen gaan om zich goed te kunnen ontwikkelen. Men moet het echter wel aanmoedigen wat betreft concentratie, geheugen en systematisch denken om het aanwezige intellect niet te laten verzanden in halve interesses.

Ook mensenkennis wordt vooral via intuïtie opgedaan. Het Waterman-kind heeft een goede kijk op mensen, is sociaal en laat iedereen in zijn waarde. Ook met dieren en planten leeft het sterk mee. Het is gevoelig voor spanningen in het gezin, vooral als deze onuitgesproken blijven. Hoewel dit kind mentaal sterk is, heeft het moeite met gevoelens. Het heeft een sterke wil en kan niet tegen bevelen. Onderdrukking kan tot rebellie leiden, maar ook tot schijnbare aanpassing. In het laatste geval lijkt het kind volgzaam, maar wordt het op onverwachte momenten plotseling irrationeel.

Vanwege zijn angst voor gevoelens gaat dit kind conflicten uit de weg en vermijdt het echt persoonlijke contacten. Het onttrekt zich zoveel mogelijk aan verantwoordelijkheden. Het voelt zich het best thuis in groepen, op de achtergrond. Tegelijkertijd is het in staat mensen voor zich in te nemen, maar de kans op vereenzaming is groot zolang dit kind geen persoonlijke diepte wordt bijgebracht.

Het Waterman-kind dient men zijn eigen weg te laten volgen, maar tegelijkertijd te leren naar de eigen inzichten te handelen in plaats van de weg van de minste weerstand te kiezen. Het heeft ook behoefte aan begeleiding in conflicthantering. Zijn liefde voor poëzie kan men gebruiken om het in contact te brengen met de gevoelskant van het leven.

Deze tekst is geschreven door Dr Martin Boot en copyright is hierop van toepassing.

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.